Waar we sterk in zijn

We zijn een daktimmerbedrijf, dit wil zeggen dat we ons toeleggen op constructief werk in hout. Constructief werk in hout omvat het ganse gamma van het werk van een timmerman. Een timmerman is één van de vele beroepskwalificaties in de houtbewerking. Onze collega’s zijn schrijnwerkers, ramenmakers, trappenmakers, deurenplaatsers, meubelmakers, houtdraaiers en sculpteurs, om er maar enkele te noemen. Wij plaatsen ook wel eens deze zaken maar in hoofdzaak “bouwen wij in hout”. En wat bouwen wij dan wel ?

Een dak boven Uw hoofd

Soorten daken heb je bij de vleet: een afdak, een platdak, een lessenaarsdak, een mansardedak, een noordboomdak, een rond dak, en zo veel meer. Maar een dak alleen zegt niet veel: je kan er een persoonlijke touch aan geven: een dakvlakvenster, een dakkapel, een duiventil, een dakterras, …. En je kan kiezen welke houtsoort je wil en hoe je het afwerkt: in dennenhout, in amerikaans hout, in europese eik, in tropische hardhoutsoorten, niet alleen in de constructie maar ook in de gootafwerking, met zichtbare kepers, met plankenbebording, met euzies, met een hang- of een bakgoot al dan niet met gemoulureerde afwerking. Wij gebruiken ook het meest recente FJI balkensysteem waarbij grote vrije overspanningen worden gerealiseerd. En uiteraard komen ook gelamelleerde constructies aan bod. Wist je wel dat er zoveel keuze is ?

Een volledige houten woning

Een huis bouwen was vroeger het voorrecht van de aannemer metselwerken. Nu niet meer, en toch wel al een tijdje. De oprichter van onze firma timmerde in 1980 zijn eigen huis en ja, het staat er nog ! Toen heette dat denigrerend “een prefabke”, nu is dat een “passiefwoning”. Houten muren en houten plafonds, perfect geisoleerd, en uiteraard een houten dak, met alle mogelijkheden in deze zoals hierboven vermeld.

Zin om een lokaal of een verdiep bij te maken ? Een poolhouse, een carport, een mancave, of gewoon je eigen “ik” ruimte ? Een snelle en simpele oplossing met een houtbouw, zoals bovenvertoond clubhuis in Wielsbeke of één der vele realisaties welke we in de afgelopen maanden realiseerden. Vraag er ons naar !

Een houten gevel

Bij een houten gebouw hoort uiteraard een houten gevel. Maar ook oude gevel kunnen weer trendy gemaakt worden. Er bestaat een onuitputtelijk gamma aan houtsoorten en profielen om Uw gevel eigentijds te maken. We werken samen met gespecialiseerde leveranciers die ons het beste op de markt bezorgen. Kent U de Free Willy profielen van Outdoor Wood Concepts of het zwart verbrande Naoshimahout van Woodstoxx ?

Je kunt ook met plaatmateriaal werken zoals Tectiva of Rockpanel, of met volkernplaten, onverwoestbare gebakeliseerde platen met een breed kleuren gamma. Met als top of the bill de combinatie s van plaatmateriaal met fijne lamellen !

Uw keuze bepaalt Uw vraag, wij gaan er graag op in !