Projecten

Boven Gent rijst

Vroeger de Leopoldskazerne, nu het Oostvlaams Provinciegebouw, Residentie de Kazerne en Hotel Nelson, alles op deze site, alles getimmerd door SALEMBIER nv

PIENTER en WIJZER nu samen op school in Kuurne

Alheembouw boude in Kuurne de nieuwe gemeenteschool, een fusie van de eerdere Pieter en Wijzerscholen. OOk wij hadden hier een gewaardeerde inbreng. Meer info op deze link

VOORTMAN in Gent

Iets voorbij het nieuwe Gentse gerechtsgebouw (aan de Rabottorens) ligt rechts het VOORTMAN project. Een tijdje geleden renoveerden we daar het dak van de Villa VOORTMAN. Dit jaar hebben we in de tuinen 16 new look woningen neergezet voor de Bouwonderneming WIJCKAERT. De daken en de gevelbekleding in Rockpanel werden door ons uitgevoerd. Een ideale ontmoetingsplaats om jongeren te integreren in de fascinatie van de bouwwereld.

AFZELIA schrijnwerk

Een geslaagde gevelrenovatie voor de VME Brittania op de Zeedijk in Oostduinkerke. Samen met ramenfabrikant VERCA werd in een korte periode de volledige voorgevel vernieuwd met raampartijen en bekledingen in Afzelia.

Ramen, beplankingen, balkons, balustrades, plafonds – Afzelia op zijn best

SALEMBIER in de vakpers

Eindejaar brengt jaaroverzichten..

SALEMBIER kwam tweemaal in zicht: een eerste in het maandmagazine december van de Bouwunie in een artikel over de nieuwe stek van het WTCB, nu BUILDWISE in Zaventem, waar we de (op de foto onzichtbare) dakconstructie realiseerden voor VAN HOUT

Een tweede maal bij de FEBE Awards 2022 waar onze klant DEMOCO-BLATON een prijs wegkaapte bij de renovatie van de Antwerp Tower naast het Antwerpse Operagebouw; hier bekleedden we de gelijkvloerse lmetalen luifelconstructie tot een overdekte passage

Een project hartje Kortrijk

Voor DE BAES architects realiseerden we deze zomer de daktimmer voor de Residentie OPERA tegen de Waterpoort in hartje Kortrijk.

Een uitgebreide beschrijving vind je op https://lnkd.in/gwhgWvY6

Gevels vergrijzen

Wat leren we van tante Kaat ?

Wanneer een gevelbeplanking onbehandeld gelaten wordt treedt door het inwerken van UV stralen een natuurlijke vergrijzing op. Hier zie je oorspronkelijk bruine afzeliaplanchetten en hun vergrijzing na 6 maand. Dit effect kan vertraagd worden door het gebruik van een beschermlaag.

Kortrijk Architectuur 2022

Tussen de 8 geselecteerde bouwprojecten voor de Kortrijk Architectuur 2022 Award bevint zich de dubbelwoonst van de zusjes BOL aan de Oudenaardsesteenweg, gerealiseerd in samenwerking met ons bedrijf. Klik op de naam BOL hierboven en leer meer over dit project

Na 35 jaar nog steeds in perfecte staat

Eind de jaren ’80 renoveerden wij de controletoren van Wevelgem Airport. Tendens van WTV-Focus leerde ons op 22 september 22 dat dit gebouw nog in prima staat verkeert. Met Salembier over de jaren heen

Ga jij voor het WK naar Qatar ?

Of volg je het WK vanop de SALEMBIER tribune in het Wintercircus in Gent ? Een bericht van Sporza

Oostvlaamse provinciediensten kiezen voor een Westvlaams dak

Samen met Democo het nieuwe Oostvlaams administratief centrum in de voormalige Leopoldskazerne. Klik hier

Een zolder of een bijkomende leef-plek ?

Maak van je zolderruimte een bruikbaar iets ….

Deze mensen kozen ervoor optimaal te isoleren + vernieuwen van hun dakpannen en goten. Dit huis staat klaar voor de toekomst, EPC gekeurd

en dit alles in 4 weken tijd

Een landmark op Hoog Kortrijk

Gelezen op de site van Polo Architects

Kortrijk Business Park, een realisatie van Cordeel met gevelbekledingen van Salembier.

Een pompgebouw, zwembad of een ontmoetingsplaats ?

Een werk van Salembier op WTV op 26 januari.

Het dak van het waterzuiveringsgebouw in Spiere werd een tiental jaren geleden door ons bedrijf gerenoveerd. Na de verkoop van het gebouw aan Leiedal wordt nu werk gemaakt om hier een ontmoetingscentrum met amfiteater te bouwen.

Tuinmeubelen à la carte

.Eiffage vroeg ons mee te denken over de realisatie van het tuinmeubilair voor de assistentiewoningen van Ruiskensvelde in Halle. En dit werd het…..

Een modelopdracht voor het WTCB-kantorencomplex in Zaventem

nv VAN HOUT voert de opdracht van de renovatie van de kantoorgebouwen van het WTCB in Zaventem uit. Het gebouw wordt bekroond met een opmerkelijk sheddak, dat moet instaan voor een vol energetische aanpak. Voor het uitwerken van het stalen geraamte doet VAN HOUT beroep op ons bedrijf. Klik op sheddak om het imposante dak te visualiseren en meer te vernemen over deze realisatie.

Een BIER-HUIS aan de WATERKANT in Wielsbeke, dat is iets voor SALEM-BIER

De jachthaven in Ooigem-Wielsbeke is er nog niet, het clubhuis wel

In overleg met Toerisme West Vlaanderen bouwden wij het paviljoen.

Een fotoreportage met artikel HLN vindt U in 1 klik

Daken van SALEMBIER, een hot item op WTV

Wil je ook een terrasje doen op 1 mei ? Omer hoe liever……

Het VRT nieuws van Paasmaandag rapporteerde over de bevoorradingsproblematiek voor de brouwerijen bij de heropstart van de horeca begin mei.

Brouwerij Vanderghiste uit Bellegem showde haar nieuwe brouwzaal.

Gelamelleerde constructie in ster opgehangen zonder centraal steunpunt

Met een dak van SALEMBIER

Langwater van werf tot woonst

Werf in volle opbouw – klik op werf en zie de kortfilm

Met dank aan Jacky Honoré voor fotomateriaal

Recent lentewerk

Infrastrutuur voor een nieuw stationsplein in Oostkamp met nieuw stationgebouw en buswachtplaats
Nieuwe infrastructuur voor het Station van Oostkamp, met gerenoveerd stationsgebouw en wachtbushokje. Realisatie van de nv Jan DENUL
Een nieuwe lente brengt ons allen buiten, tijd om het terras een opsmuk te geven, privaat realisatie in Zuid Oost Vlaanderen
Een podium en tribune in het Wintercircus in Gent, een realisatie voor FURNIBO

Een Kappershuis voor en met de zusjes Bol

Vorig jaar realiseerden we het dak voor het Kappershuis aan de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk. Een realisatie van het architectenburo Bol & Vansteenlandt, waarbj gewerkt werkt met geprefabriceerde liggers met een vrije ruimte van grond tot nok.

Een nieuwe lente, nieuwe werken starten en niet zomaar 2 werken

We schrijven midden maart. Tijd om nieuwe werken op te starten.

Twee echte landmarks worden aangepakt !

In volle centrum van Antwerpen, op de hoek van “de Kaazerlaai” en de Frankrijklei, naast de Opera staat Antwerp Tower. Deze onderging een facelift, krijgt een winkelgalerij met onder andere een Media Markt winkel en wordt nu afgewerkt met een overdekte gaanderij. Iets voor ons !

Antwerp Tower op HET kruispunt van ’t Stad met hieronder de nieuwe gaanderij in opbouw

Maar ook in Gent staat een landmark klaar: de Leopoldskazerne langs het Citadelpark en op de binnenring ter hoogte van het Sint Pietersplein. Klik op reportage voor een demo van AVS over het project .

Beide werken zijn realisaties van bouwgroep MATEXI ism. DEMOCO uit Merelbeke

Een nieuw bureelgebouw voor ht Wit Gele Kruis in Lennik

Afgelopen herfst realiseerden wij voor de NV VANDENBUSSCHE uit Aalter de dakconstructie voor het nieuwe bureelgebouw van het Wit Gele Kruis Vlaams Brabant in Lennik.

De aannemer rapporteert in zijn maandelijkse nieuwsbrief over deze realisatie

Moeten wij U nog eens verleiden met een gevel in Thermowood Ayous ?

Net iets voor WITSE, Huiskensveld, assistentiewoningen in Halle

Bouwen aan Vlaanderen publiceert in zijn najaarsnummer van 2020 een reportage over Huiskensveld, een project van het OCMW van Halle, uitgevoerd door EIFFAGE ABV. Ons bedrijf werkte hieraan mee voor de onderbekleding van de uitpandige terrassen, alsook voor enkele tuinmeubelen. Het artikel leest U hier

“DE” Palace, van witte prentjescinema naar cultuurtempel

De Zwevegemsestraat in Kortrijk wordt gerestyled. De site van de vroegere Cinema Palace wordt omgetoverd tot onder andere een hiphopacademie. Monument uit Ingelmunster stuurt de realisatie, Salembier timmert.

De gerenoveerde balzaal

Een reportage van WTV Focus zie je hier

Een modern paviljoen als Clubhuis

In Ooigem trekt Salembier voor het ogenblik een houtbouw paviljoen op, in opdracht van de gemeente Wielsbeke voor Eeckhout & Zonen. Attractieve gebogen architectuur met houten gevelafwerking.

SCHRIJNWERK AWARDS 2020

Om een antwoord te bieden op de stijgende vraag naar huisvesting voor studenten, stond Lamcol in Brussel in voor de bouw van Woodskot, een residentie met 94 studentenwoningen, verspreid over 6 verdiepingen. Het gebouw is volledig vervaardigd uit CLT, waardoor het een van de hoogste full CLT-gebouwen is in België. Tijdens het project moesten verschillende moeilijkheden worden overwonnen, zoals de korte deadlines (oplevering voor de start van het nieuwe academiejaar) en de beperkte ruimte om het materiaal te lossen en te monteren.

Zoals je lager kunt lezen werkte ook hier nv SALEMBIER mee aan dit project

Een gevel in THERMOWOOD AYOUS

Geisoleerde gevel in triple ayous thermowood profiel met onderbekleding in inox sencotte, brand new vandaag !

HERFSTBEELDEN

Neen geen beelden van vallende bladren maar recente realisaties in het Gentse, in Halle, in Dilbeek en in Puurs – over berg over dal, ja ze ziet ze overal…..

EEN GEBOUW MET EEN VERLEDEN

Een nieuwe opdracht, de garage MAHY verbouwen in Gent, MAHY, een naam als een klok in de autowereld, met automusea over het land verspreid.

In Gent wordt het WINTERCIRCUS gerenoveerd. Het ligt tegen de Kuiperskaai en de KROOK, tussen de VOORUIT en de MINARD, hoe kun je meer in het hart van Gent zijn ? Geintereseerd in deze invulling, kijk dan naar deze link van SOGENT.

Het project wordt uitgevoerd door FURNIBO onder leiding van SUM Projects en BARO.

Meer info op deze link

MEEGAAN MET DE VRAAG

Met reeds enkele realisaties op ons conto vonden we de tijd rijp om een aparte afdeling gevelbekleding op te richten. Op 2 november starten we ermee. Dan krijgen onderstaande werken vlug opvolgers ! U vindt ze toch ook uniek, of niet ?

en MEER SALEMBIER op TV

Binck Bank Tour in Geraardsbergen, vlug eens de ongekende toeristische troeven tonen van de omgeving: het zwemkomcomplex van het Provinciaal Domein de Gavers, een realisatie begin 21e eeuw van nv SALEMBIER. In direct op Sporza op 3 october

EEN OUDE REALISATIE IN DE KIJKER

Begin de jaren 90 bouwde SALEMBIER nv het Gemeentehuis van Bredene. Het was de eerste werf waar wij volkernplaten toepasten, hier ter afwerking van de oversteken. Dertig jaar later staat alle nog pico bello in orde en was zo te zien op het maandagavondnieuws van WTV Focus

VBS SINT-AUGUSTINUS STASEGEM in het nieuw

Een realisatie van de nv Arickx ism. Salembier !

Op het WTV nieuws van dinsdag 1 september

https://www.focus-wtv.be/nieuws/sint-augustinus-stasegem-het-nieuw

Antwerpen krijgt eerste houten wolkenkrabber van België

Houtbouw, no limits…..

Binnenkort aan de Kinepolis Rotonde

Kortrijk Business Park wordt een nieuwe blikvanger aan de Kinepolis Rotonde. Lees meer over het burelencomplex op https://polo-architects.be/nl/projecten/kortrijk-business-park/ .
Salembier voert de bovendakse gevelbekleding uit, alsook de isolatie van de betonkernen.

Lentewerk in Kortrijk

Salembier begint het koersseizoen met een sprint naar de eindstreep van de opening van de nieuwe Delhaize Sint Rochus. Alvast hier een eerste zicht op het gerealiseerde gevelwerk in thermowwood ayous

Tegelpan- en strodakcombinatie

ROOF TECH vakblad voor dakwerken publiceert in haar september nummer een bijdrage over tegelpannen met een foto van een realisatie in Knokke Zoute van ons bedrijf van enkele jaren terug, half tegelpan, half strobedekking

Het zal je terras maar wezen

Een houtenterras, zonder zichtbare vijzen, daarvoor kan je bij ons terecht. Hier een detail van onze werf Woodskot in hartje Brussel, 5 bouwlagen terras. Of een uitvoering op Solidor plots bij EDF in Waregem

Delhaize Kortrijk Sint Rochus

Dit beeld in de Kortrijkse Loofstraat is er niet meer. Er komt een nieuwe winkel in de plaats, uitgevoerd door de NV Stadsbader uit Harelbeke. Voor de gevelbetimmering en de luifels doen zij beroep op ons bedrijf. Een nieuw project voor de komende herfst.

Gent verfraaien “Gent skuune maaken”

In hartje Gent werken we mee aan het project Leiekouter, vlakbij het oude Gerechtsgebouw en palend aan de Leie. Meer info op www.leiekouter.be
Aan de andere kant van de Stad (tegen het nieuwe gerechtsgebouw renoveren wij de Villa Voortman. Deze villa leunt aan op een openbaar te maken park, waarin AZ Sint Lucas assistentieflats zal aanbouwen. Lees meer op villavoortman.be
Verder naar de Rooigemlaan op ligt het natuurreservaat Bougoyen Ossemeersen. Aansluitend aan dit reservaat op de oude Libert site worden 150 woningen opgetrokken door Urban Link onder de naam Park Bourgoyen. En ook hier zet Salembier er een dak op

Weet U waar we nu “bezig” zijn ?

Lente 2019: de bouw draait op volle toeren, ook bij SALEMBIER ! We hebben aangeworven om het werk vlotter te laten verlopen. En waar kunt U ons bezig zien, een beetje overal, wij citeren onder andere een privaat woning in Aalbeke, ee dienstencentrum in Ronse, een renovatie in het hart van het historische Doornik en een industriegebouw in Waregem. En nog veel meer

Een mooi nieuw order

Kent U de Groenplaats in Antwerpen, het hart van ’t Stad. Centraal ligt het iconische postgebouw. Dit wordt gerenoveerd met inbreng van luxe appartementen en een winkecentrum. Renoveren aan deze constructies is een werk naar onze hand. Bijna logisch dat Van Laere hiervoor op ons beroep deed. Afspraak ter plaatse na de zomer.

Wist U ook dat houtbouw in opmars is ?

De Morgen van 11 februari is hierin duidelijk. Al ooit zelf overwogen om een laag aan je woning toe te voegen. Raadpleeg ons hiervoor.

Op naar Brussel Woodskot

In hartje Brussel (de Zennnestraat ligt tegen de Ninoofse Poort) werken we sedert begin januari mee aan het woonproject Woodskot. Een deel wordt traditioneel gebouwd, een andere deel is een complete houtbouw met vooraf getimmerde wand- en vloerpanelen. Bij deze een algemeen zicht en een zicht op de houtbouw

Project Karmel

De constructie van de dakwanden en de dakgebinten van het project Karmel in Aalst worden door ons bedrijf gerealiseer voor aannemer Cordeel uit Temse. Een perfecte mix nieuwbouw en renovatie van deze buurt in het park en klooster van de Karmelieten.

Project Langwater

Een nieuwe opdracht, een nieuwe uitdaging

Het project LANGWATER in Kortrijk is een nieuwbouwproject gelegen tegen de oprit van de E17 kant Kortrijk Zwevegem.

De straten kregen de namen van gesneuvelde Kortrijkse soldaten in WOII.

Ons bedrijf werd uitgekozen voor het daktimmerwerk. De 7 eerste woningen zijn ondertussen gerealiseerd. Meer komt binnenkort op onze planning

Meer info op https://nieuwbouw.era.be/results/Langwater/

Brouwzaal Omer Vandeghinste

Salembier Nv Aannemingsbedrijf heeft ook hier haar steentje kunnen bijdragen met de plaatsing van de gelamelleerde structuren in samenwerking met Jonckheere spanten en in opdracht van Verstraete Bouw

https://www.hln.be/regio/kortrijk/72-miljoen-pintjes-in-nieuwe-brouwzaal~ae030d77/

Project Oude Vierschaar Sint Martens Latem

10 woningen – daktimmerwerk , gevelbekleding deceuninck plastics.

Project D’Haene Sint Martens Latem

Daktimmerwerken, gevelbebording voor zink en gevelbekleding als onderstructuur tegelpannen